GRANA PADANO DOP - GRANA PADANO AOP
Grana Padano er en halvfed ost med beskyttet oprindelsesbetegnelse (AOP).
Den blev skabt for næsten 1000 år siden af cisterciensermunkene fra Chiaravalle-klosteret, som brugte modnet ost til at bevare overskuddet af mælk.
Grana Padano er lavet af delvist skummet komælk fra Grana-området,
Regionen Padano, som ligger i Padana-dalen (norditalien).
Malkekøerne og det grønne foder, der bruges til at fodre dem, skal være baseret i produktionsområdet for Grana Padano.
Skumningen af mælken sker naturligt ved at lade fløden stige op ved tyngdekraft, mens den rå mælk hviler.
Kun de ostehjul, der overholder konsortiets regler som specificeret i specifikationsreglerne og som har modnet i mindst 9 måneder, vil blive brændemærket med Grana Padano-mærket.
Produktion af Grana Padano udgør cirka 22% af den italienske mælkeproduktion og cirka 40% af produktionen i sine områder.